COVE HOUSE

Natural light

The defining concept behind the Cove House was to connect visually the street entrance to the harbour, through a central courtyard that the house surrounds. This courtyard brings an abundance of natural light into the living levels, allows for filtered and layered internal views and provides a luscious, green sanctuary within the heart of the home.

 

Stafford Design Team
Bruce Stafford, James Horler, Vincent Chi, Bevan Boss, Erik Smithson, Robert Sinclair-Kydd
Structural Engineer
Geoff Ninnes Fong and Partners
Contractor
Horizon Built
Landscape Architect
Dangar Barin Smith
Photography
Nicholas Watt

The homes harbourside siting calls for a robust yet sophisticated material palette. We worked closely with Interior Design firm Hare + Klein to ensure the exterior and interior finishes came together in a cohesive visual composition. Off form concrete and black steel pivot doors have been visually balanced with warm tones of stucco and aged brass throughout the interiors spaces.